Waarde bezoeker,

U bent naar deze site gekomen om de crème de la crème van het Maastrichtse studentenleven te aanschouwen. Dit dispuut, gegroeid vanuit de droom van drie Tukkers om een eigen genootschap te hebben met gelijkgestemden, is nu bijna 30 jaar later uitgebloeid tot een begrip in Maastricht. De drie oprichters, van boven de rivieren, voelden zich niet gewaardeerd zo diep in het zuiden van Nederland en schreven geschiedenis door een dispuut op te richten wat sindsdien immer gegroeid is.

Op 26 november 1986 werd het dispuut opgericht als M.O.D. Kwart Voor 52. Op 2 april 1987 verkreeg het dispuut de status van aspirantendispuut binnen de Maastrichtse Studenten Vereniging Tragos, en vanaf die tijd heet het Tragos Streek Genootschap 51°45’. Op 15 oktober 1987 werd T.S.G. 51°45’ (nog steeds uit te spreken als T.S.G. kwart voor twee-en-vijftig) officieel erkend als dispuut van de M.S.V. Tragos.

De huidige status van de Tukkers is voortgebouwd op een oude traditionele fundering, met veel deugden als het Grolsch beugelkampioenschap en kroegcurlen , maar ook met ondeugden als het Tukkers kwartiertje en de Zwarte Nacht.
Deze heren staan bekend om hun sportiviteit en allure, ze zijn geliefd om hun vertedering en beminning, maar daarnaast ook berucht om hun ontering en autoriteitsproblemen. Geleid door lusten en behoeftes laten ze zich, keer op keer, meesleuren tot in het extreme.

De heren van T.S.G. 51°45’ zijn een begrip in Maastricht en worden veelvoudig geïmiteerd, echter nimmer geëvenaard. Dus laat deze Tukkers u vertederen, beminnen, onteren en al dan niet.

Ik nodig u van harte uit om op onze site een poging te doen het leven van de gemiddelde Tukker te bevatten.

Wellicht tot in de toekomst.

Johan van der Ploeg
Imperator h.t.